Feestelijke opening DOK66

Dokkum - Afgelopen woensdag werd aan de Altenastreek het pand van Arlanta officieel heropend. Om half vier waren de genodigden er getuige van dat bestuurder Carin Doodeman de vlag hees. Daarmee werd meteen de naam van het pand zichtbaar: DOK66. ‘Dok’ als afkorting van Dokkum en als verwijzing naar de locatie van het pand, namelijk aan de Dokkumer Ee. Het huisnummer van het pand is 66.

Aanleiding van de uitbreiding was ruimtegebrek en de behoefte aan een nieuwe look. Zowel van binnen als van buiten heeft het gebouw een metamorfose ondergaan. De tweede etage is uitgebreid met meerdere werkruimtes, een koffiehoek en een toiletgroep. Op de begane grond is de indeling praktischer gemaakt en gemoderniseerd.

Het pand is oorspronkelijk gebouwd in opdracht van GCOFryslân (nu Cedin) en ontworpen door Architectenbureau Adema. Hetzelfde architectenbureau heeft nu ook de uitbreiding ontworpen. In 2003 kocht PCBO Dongeradeel (nu Arlanta) het pand en dient het als bestuurskantoor van zestien christelijke basisscholen in Dongeradeel. Sinds die tijd wordt een deel van het pand verhuurd. De huidige huurders zijn PCBO Dantumadiel, VCBO Kollumerland en Logopedie Praktijk Dokkum. Met de uitbreiding en modernisering van het gebouw zijn alle betrokkenen zeer tevreden.

Na de officiële heropening maakten vele gasten gebruik van de mogelijkheid het pand te bezichtigen. Nancy and the Sinatras zorgden voor de muzikale omlijsting en de organisaties namen veel complimenten in ontvangst.

Foto’s Sake Beerstra