Zesde editie Lampex Driezum

DRIEZUM - Na een jaar afwezigheid vindt dit jaar in de avond van vrijdag 28 september de zesde Lampex plaats. Voor velen weer de mogelijkheid hun eigen (fysieke) kunnen te testen en om als team uitdagingen aan te gaan. Anders dan in andere jaren is er voor gekozen om het aantal kilometers dat gelopen moet worden drastisch te verminderen en het aantal hindernissen te vermeerderen. Deze kortere route zorgt voor meer variatie en spanning. Het zal dus ook veel minder tijd kosten mits het team zich aan de opdrachten houdt. Naar schatting zal de afstand circa zeven kilometer zijn, voorheen was dit het dubbele aantal.

Lampex staat voor Lytse Ampfibische Expeditie. Het is afkomstig uit een traditie van het Engelse leger (hier heet het dan Wampex) waarbij jonge rekruten een weekend lang taken kregen in, op, over, onder en met water.

De Lampex is een ‘lytse’ variant op de Wampex en bedoeld voor de recreant vanaf 14 jaar. De kosten bedragen € 10,00 per persoon.

Het is een evenement in en om Driezum waarbij deelnemers opdrachten krijgen rondom het water en met survivalelementen. Er wordt ’s avonds gelopen. Geplaveide wegen worden gemeden, moeilijk begaanbaar terrein moet worden bedwongen, bruggen ontbreken en soms is een kompas het enige houvast.

De route die men moet lopen is een tocht met diverse hindernissen en groepsopdrachten. Het team zoekt zelf de routes aan de hand van aanwijzingen en puzzels. De route is geheim tot de tocht begint.

Sinds 2013 is er ook ieder jaar de Kinderlampex voor kinderen van 8 t/m 13 jaar.

Deze survivaltocht wordt gehouden op de dag na de Lampex en is een korte route met veel survivalelementen en leuke spelletjes. Deelname is dankzij sponsoren gratis.

Eigen foto