Slachtoffer houdt trauma over aan mishandeling in Dokkumer disco

LEEUWARDEN/DAMWÂLD - – Een mishandeling in een discotheek in Dokkum leverde het slachtoffer een posttraumatische stressstoornis op, zo bleek dinsdag tijdens de rechtszaak van een 18-jarige inwoner van Damwâld. Die zou een medebezoeker van de disco onder andere tegen het hoofd hebben getrapt.

De mishandeling vond plaats in de nacht van 6 maart 2016, op de eerste verdieping van een horecagelegenheid aan de Oranjewal in Dokkum. Het slachtoffer zou bier hebben gemorst op de Damwâldster. Die zou, na een korte schermutseling, de andere jongen hebben geslagen en tegen het hoofd hebben geschopt.

Het slachtoffer moest per ambulance naar het MCL in Leeuwarden. Hij had een gebroken oogkas, een gebroken neus, een afgebroken tand en een hersenschudding opgelopen. Bij de jongen is een posttraumatische stressstoornis geconstateerd. Hij moest aan de anti-depressiva en hij heeft last van angst- en paniekaanvallen. Dat kostte hem zijn baan.

Hij wil 6500 euro smartengeld en ruim 1000 euro aan gemaakte kosten van de Damwâldster. Die zei dat hij het slachtoffer niet heeft geslagen en niet -bewust- heeft geschopt. Tijdens de schermutseling werd hij van achteren vastgegrepen en het slachtoffer zou zijn been hebben vastgepakt. Om vrij te komen paniek zou hij in paniek om zich heeft hebben getrapt.

Officier van justitie Marco van den Broek eiste een werkstraf van 150 uur. Raadsman Harvey Crozier vond dat zijn cliënt moest worden vrijgesproken. Volgens de advocaat kon niet bewezen worden dat de Damwâldster verantwoordelijk was voor het letsel. Iemand anders zou het slachtoffer ook hebben geslagen. En een portier die het slachtoffer in een brandweergreep naar beneden bracht, zou de jongen op de trap hebben laten vallen. De Leeuwarder rechtbank doet op 10 juli uitspraak.