Koning Willem III opent Keningsmiel

veenklooster - Vanwege de harde wind en de kou werd het Keningsmiel in Veenklooster vrijdagavond verplaatst naar de schuur van familie Willem van der Veen.

De schuur werd omgetoverd tot een grote koningszaal voor een uniek Keningsmiel. Onder artistieke kroonluchters konden de gasten genieten van een bijzonder diner waar de vergeten groentes uit de tijd van het bezoek van koning Willem III aan Veenklooster (1870) centraal stonden.

Het Keningsmiel werd geopend op de Brink om 17.00 uur met een bijzondere openingsfanfare van Stravinsky door verschillende trombones. Jeltsje Kloosterman uit de Triemen zong ‘Om seis oere thús’, het openingslied van Culterele Hoofdstad.

De koning werd met zijn gezelschap vanaf Fogelsanghstate per koets naar de Brink gereden. De officiële opening werd verricht door koning Willem III de kurk van de fles champagne te slaan met het Champagnesabel. Daarna na ging men richting het Keningsmiel in de stal aan de Kleasterwei.

Het Aristos Quartet, drie violisten en een cello, verzorgden een muziekprogramma met onder meer het Kaiserquartet, zeer toepasselijk bij het Keningsmiel.

Foto’s Sake Beerstra