Collectanten gezocht voor Red een Kind

Damwâld In de week van 2 t/m 7 juli wordt voor het vijfde jaar op rij in Damwâld een collecte gehouden voor Red een Kind. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar het project 'Mag ik er zijn'. Dat project is gericht op hulpverlening aan kinderen met een beperking in Kenia. De organisatoren zijn nog op zoek naar vrijwilligers.

René en Antje-Sietske Werkhoven coördineren de collecte al vijf jaar met veel enthousiasme. Om van de collecte in Damwâld opnieuw een succes te maken zijn René en Antje-Sietske op zoek naar enthousiaste collectanten. De vrijwilligers dragen met maar een paar uurtjes van hun tijd op een mooie manier bij aan het werk van Red een Kind: het redden van kinderen uit armoede.

René en Antje-Sietske: “We hopen dat er veel animo is voor de collecte. De vorige jaren hebben we gemerkt dat de inwoners van Damwâld gul geven voor dit mooie doel. Het zou fijn zijn als we extra collectanten kunnen vinden.” De Werkhovens zouden daarnaast graag de collecte willen uitbreiden naar andere plaatsen. “Het helpen van heel kwetsbare kinderen ligt dicht bij ons hart. Wat zou het mooi zijn als ook in andere plaatsen een huis-aan-huiscollecte wordt gehouden. Wij komen heel graag in contact met mensen die dat in hun eigen woonplaats willen organiseren.”

Over Red een Kind

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Ze helpen de kinderen door kwetsbare gemeenschappen te versterken, zodat de families hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam kunnen verbeteren.

Red een Kind werkt in gebieden waar veel armoede is en op plekken waar een ramp of (dreigend) conflict kinderen en gezinnen extra kwetsbaar maakt. Ze werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties. Kijk voor meer informatie op www.redeenkind.nl.

Bent u geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met René en Antje-Sietske Werkhoven via 0511- 70 13 63 of stuur een e-mail naar rwerkhoven@knid.nl.