Kinderzone bij Tandartspraktijk De Woudvaart geopend

dokkum - De deuren van de nieuwe kinderzone in tandartspraktijk De Woudvaart in Dokkum zijn vrijdag officieel geopend.

Kinderburgemeester Aukje Miedema verrichtte de opening door het lint door te knippen. De nieuwe kinderzone is een speciaal ingerichte naar de wensen van kinderen en voorzien van de meest innovatieve apparatuur en speciale kinderbehandelstoelen. Het jonge publiek kon op deze dag ook direct ervaren dat een bezoekje bij de tandarts helemaal niet eng is. Daarnaast werden er diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd, waaronder een groot springkussen, een kleurplaatwedstrijd en spelletjes waar kinderen prijzen mee konden winnen.

Het team van Tandartspraktijk De Woudvaart bestaat uit tandarts Marska, twee mondhygiënisten en een aantal preventieassistentes. Tandarts Marska heeft meer dan twintig jaar werkervaring, o.a. op het gebied van orthodontie en andere diverse behandelingen bij kinderen. ,,Mijn team is erop getraind de tandartservaring van uw kind met zo min mogelijk stres te laten ervaren”, vertelt de tandarts. ,,Dit doen we door de kinderen te laten wennen aan de praktijk en de behandelingen.” Bij De Woudvaart kunt u terecht voor alle preventieve behandelingen, onder het mom van ‘voorkomen is beter dan genezen.’

Zonder boren

Naast de algemene behandelingen en orthodontie, geeft De Woudvaart poetsinstructies, voedingsadvies en de halltechniek. Daarbij is het mogelijk om te behandelen zonder gebruik te maken van een boor of verdoving. Tandartspraktijk De Woudvaart is gespecialiseerd in het behandelen van het kindergebit.