Zesde editie Drakenbootfestival Kollum

KOLLUM - De Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace vindt zaterdag 9 juni 2018 plaats in Kollum aan de oevers van het Kollumer Kanaal.

De zesde editie van het Jumbo Drakenbootfestival start 9.00 uur uur met een grote braderie in het centrum. Ook zijn daar vier muzikale saxofonisten ‘De Saxy Ladies’ te vinden.

In het Kollumer Kanaal bij de Hessebrug gaat om 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. Zestien teams bestaande uit bijna 300 deelnemers gaan met elkaar de strijd aan. Ook deze zesde editie van dit kampioenschap ligt de presentatie in handen van Klaas Jansma. Ook is er een groot bungee jump toestel voor de jeugd en een draaimolen voor de aller kleinsten.

Vorig jaar ging in een spannende finale Vriendenploeg ‘De Boer is (S)troef’ uit Kollum met de wisselbeker en vijfhonderd euro aan prijzengeld naar huis.

Dit jaar komt het Dweilorkest Dinges uit Emmen naar Kollum om de feeststemming compleet te maken. Zanger Peter komt vanaf 15.00 uur in de feesttent aan de Hesseweg.

Na afloop van het kampioenschap, rond 17.30 uur, vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent. Feestband Jukebox live zal vanaf 21.00 uur het festival afsluiten.