Kinderboerderij krijgt bijdrage na Badeendjesrace

DOKKUM - Lionsclub Noordoost Friesland heeft kinderboerderij Anna Zijlstrahoeve in Dokkum een mooie donatie kunnen doen na de geslaagde Badeendjesrace afgelopen Koningsdag in Dokkum.

Met de opbrengst konden 65 abonnementen voor de kinderboerderij worden gekocht voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Daarnaast ontving de kinderboerderij twee speciale kruiwagens met dubbele wielen voor extra stabiliteit en een bijdrage van €400,- voor de bouw van een caviadorp. Op Koningsdag werd voor de derde achtereenvolgende keer de Badeendjesrace georganiseerd door Lions Noordoost Friesland. Ook dit jaar was de verkoop van de lootjes in samenwerking met enkele scholen. Voor elk verkocht lootje door kinderen van de basisschool is €1,- voor de school zelf. Lionsleden kregen opnieuw veel leuke reacties op de race en het gekozen goede doel.

Lionsclub Noordoost Friesland

Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Door de handen uit de mouwen te steken of de expertise van de leden in te zetten worden verschillende goede doelen geholpen. De Lionsclub Dokkum Noordoost Friesland is een jonge en actieve club van ruim dertig leden, met verschillende achtergronden.