Friesland ‘verborgen parel’ volgens Lonely Planet

Friesland - Volgens Lonely Planet is Friesland een ‘verborgen parel’ die vaak door internationale reizigers over het hoofd wordt gezien.

De provincie staat op nummer drie in de lijst van Lonely Planet met Europese vakantiebestemmingen die ten onrechte over het hoofd worden gezien.

Niet eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op de jaarlijkse lijst van de wereldberoemde reisgids. Dat meldt NOS.

Leeuwarden

Een belangrijke reden voor de hoge notering is dat de ‘gezellige en compacte’ hoofdstad Leeuwarden dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa is.

Verder roemt de reisgids het uitgestrekte landschap en de Friese Waddeneilanden.

De Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna eindigde in de lijst op nummer één. Op nummer twee staat Cantabrië in Noord-Spanje.

De lijst is samengesteld door reisjournalisten die het continent hebben afgezocht naar de spannendste bestemmingen die nog niet zijn ontdekt door het grote publiek.

Het Nederlandse reistijdschrift Lonely Planet magazine tipte het hoofdkantoor vorig jaar over Friesland.

Drukte

Voor Friesland komen er mogelijk drukke tijden aan: in Rotterdam steeg het aantal toeristen flink, nadat de stad in 2015 op nummer vijf in de top tien van de gids was verschenen.

Ook Texel kreeg te maken met meer toeristen, toen het Waddeneiland in 2016 op nummer negen belandde.