Aanwinst voor oldtimermuseum Metslawier

Metslawier - In het gratis toegankelijke oldtimer museum ”De Veteraan” is een bijzondere Peugeot 201 te zien van het bouwjaar 1936. Jelle van Keimpema is een toegewijde liefhebber van oude en klassieke bromfietsen en motoren, maar ook alle andere zaken die naar olie en benzine ruiken.

Zijn museum heeft een wisselende presentatie, Van Keimpema is altijd op zoek naar waardevolle roestige objecten,hij ziet de schoonheid van de aftakeling.

Zijn er mensen die zeggen: Kijk daar staat een wrak in gehavende staat? De echte liefhebber bewondert de oude roestige auto als kunstwerk. Jelle vond deze Peugeot in Achtkarspelen waar hij meer dan 30 jaar onder een afdak stond, de elementen kregen vrij spel en de roestduivel kon volop zijn gang gaan.

Toch is deze bijzondere auto een bewaartype, een Peugeot 201 in een besteluitvoering, het verhaal wil dat hij rondom Bordeaux als bakkers auto zijn werk heeft gedaan.

Een prachtige vondst die in Metslawier te bewonderen is in de stille hoop dat deze vergane glorie eens een tweede leven zal krijgen.