Keningsdei Feanwâlden gezellig verlopen

FEANWALDEN - Feanwâlden pakte dit jaar Koningsdag voor het eerst weer eens groots aan en dat is goed geslaagd. Stichting Us Doarp was al maanden bezig om een leuk programma neer te zetten voor jong en oud. Wat je nodig hebt is een groep enthousiaste initiatiefnemers en vrijwilligers en de rest volgt vanzelf. Natuurlijk hielp het prima weer ook mee. “ Het enige wat we niet in de hand hadden” was het opgeluchte commentaar van het bestuur.

“s Ochtends was er een feestelijke opening bij Talma Hoeve waar jong en oud elkaar ontmoetten. De voorzitter van Dorpsbelang, de burgemeester en het „Koninklijk echtpaar” maakten hier hun opwachting. De Koning had tevens een hele speech voorbereid en het ontstaan uitgelegd van de naam Feanwâlden. Hier bleek zijn opa en zijn Duits accent een aandeel in te hebben. De Jazz van GVV Feanwâlden danste voor de koningin en voor alle aanwezigen.

In optocht ging men naar de Koemarkt. Hier barstte het spektakel los met natuurlijk een vrijmarkt, diverse kramen, en onder andere een megagroot springkussen en zweef. Er was een groot podium met optredens van muzikaal talent uit eigen dorp en een modeshow. Om 15:00 uur begon het “ Iepen Frysk Kampioenskip Touwlûken” met maar liefst 13 teams. Een groep boerenzonen ging er met de prijs van € 250,- vandoor. Daarna volgde nog het spannende “ Schijt je rijk”. De dag werd afgesloten met live muziek en een DJ. “ Koningsdag was nog nooit zo leuk! Volgend jaar weer!” luidde het enthousiaste commentaar van menig bezoeker.

Foto’s: Douwe Oosterbaan