Fotoserie: 550 deelnemers op Wrotrun

Kollumerzwaag De twaalfde editie van de Wrotrun in Kollumerzwaag werd vrijdag gehouden. Elk jaar op Koningsdag wordt deze ‘Survival op z’n Fries’ georganiseerd, met als doel de leefbaarheid in Kollumerzwaag hoog te houden.

De Wrotrun wordt gekenmerkt als een recreatieve survivalrun met een aantal keren een massastart. Twaalf jaar terug werd de eerste Wrotrun gehouden en er waren toen ongeveer 60 deelnemers, dat zijn er nu bijna tien keer zoveel.

Jelle Boerema heeft dit jaar het startschot gegeven op de 7 meter hoge brug van steigerbuizen bij de start en finish. Dit jaar waren er voor het eerst twee verschillende afstanden van 7 en 9 kilometer. De eerste start was voor de wedstrijdlopers, de drie startgroepen daarna waren recreanten. In totaal hadden 550 mensen zich opgegeven om mee te doen met de Wrotrun.

Door het prachtige weer, grote groep vrijwilligers en enthousiaste deelnemers is het ook dit jaar weer een geslaagd evenement. De hoofdsponsor van de Wrotrun is Gommers Houtbouw uit Kollumerzwaag.

Top 3 heren:

1: Kerst Wind uit Oosterzee (00:46:51)

2: Berend Castelein uit Feanwâlden (00:48:56)

3: Jarno Visser uit Kootstertille (00:49:13)

Top 3 dames:

1: Lisan Vries uit Noordbergum (00:57:49)

2: Nienke Schram uit Leeuwarden (01:14:01)

3: Sytske Sangers uit Stroobos (01:29:23)

De rest van de uitslagen staat op: www.wrotrun.nl.

FOTO’S: JANTSJE WIERSMA