Ruurd Wiersma Experience uitverkocht

BURDAARD In mei start de Ruurd Wiersma Experience. In totaal vindt deze theaterbeleving achttien keer plaats. Twee maanden voor aanvang van de Experience zijn alle kaarten verkocht. Tijdens de repetitie op donderdag trakteerde projectleider Henk Dotinga op oranjekoek.

Of er meer voorstellingen worden ingepland is nog niet duidelijk. “Met de projectgroep gaan we kijken of dat haalbaar is,” aldus een trotse Henk Dotinga. “Van verschillende spelers hebben we te horen gekregen dat er in elk geval vraag naar is. Zij worden nu al benaderd door belangstellenden die achter het net visten.”

De Ruurd Wiersma Experience is een kleinschalige theatervoorstelling, twintig kaarten per middag. De bezoekers varen van Aldtsjerk naar Burdaard, de route die Ruurd Wiersma als melkvaarder zo vaak aflegde. Onderweg nemen acteurs de bezoekers mee in het leven van de naïeve kunstschilder. Een dominee, een kunstkenner, een buurvrouw, allemaal vertellen ze iets over deze bijzondere eenling. Al varende ontdekt men de man achter de schilder. De Ruurd Wiersma Experience is onderdeel van LF2018.

De Ruurd Wiersma Experience is geschreven door Hans Brans. Karin Idzenga is de regisseur. De Ruurd Wiersma Experience vindt plaats van 25 mei tot en met 9 september. Meer informatie is te vinden op: ruurdwiersma.nl/ruurd-wiersma-experience/