Talant komt met eigen Culturele Hoofdstadlied

Kollum - Speciaal voor Leeuwarden Fryslân 2018 doken cliënten van Talant de studio in om hun eigen lied voor LF2018 op te nemen.

Het nummer heet ‘Wij maken er een feestje van!’. En dat is precies wat ze willen; meedoen en genieten van Leeuwarden Fryslân 2018.

Het lied wordt donderdag 29 maart tijdens een promotour langs locaties van Talant bekend gemaakt. De zangers zijn mensen met en zonder beperking. Talants slagwerkgroep Syncoop zorgt voor de muzikale ondersteuning. “Het mooie aan dit koor is dat we laten zien dat we allemaal iets aan elkaar kunnen hebben. Of je nu wel of geen beperking hebt. Met zang en muziek kom je heel mooi bij elkaar”, vertelt Sonja Franken. Zij is samen met Douwe Bouma muzikaal leider van het koor.

Ongeveer twee jaar geleden kwam cliënt Henk van der Tuil met het idee om het lied te maken. Iedereen had gelijk zoiets van ‘dat gaan we doen!’. In samenwerking met producers Smoet en Smoel werd de clip opgenomen. Henk vindt het geweldig dat zijn idee nu gerealiseerd is.