Inez Timmer met theaterconert ‘Tusken Heimat en Heitelân’ in Kloosterkapel Sibrandahûs

SIBRANDAHÛS - ÛS Inez Timmer brengt op zondagmiddag 18 maart haar veelgeprezen programma ‘Tusken Heimat en Heitelân’ op het podium van Kloosterkapel Sibrandahûs. Het theaterconcert begint om 15.30 uur.

‘Tusken Heimat & Heitelân’ is een heel persoonlijk Friestalig theaterprogramma met veel muziek. Inez woont al een flink aantal jaren in Duitsland en is daar een gevierde musicalster. Ze kreeg heimwee naar de Friese taal en het Friese landschap en dat bracht haar terug naar de Friese podia.

De zeer veelzijdige artieste begon haar carrière ooit in Fryslân, waar ze als zangeres in de jaren ’70 en ’80 het boegbeeld was van de bekende Friese folkgroep Irolt. Na het conservatorium in Hilversum (richting jazz) volgde ze nog acteer-, dans- en zanglessen. Vervolgens maakte ze in Duitsland en Oostenrijk furore in tal van grote musicals, zoals De Klokkenluider van de Notre Dame.

De laatste jaren treedt ze weer regelmatig met soloprogramma’s in Fryslân op. In het muziektheaterprogramma ‘Tusken Heimat en Heitelân’ wordt ze begeleid door toetsenvirtuoos Peter van der Zwaag. Voor en achter de schermen levert ook Remko Hoitsma (artistieke) bijdragen aan dit programma. .

Aanvang ‘s middags om half vier. Zaal open drie uur. Kaarten verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl