ChristenUnie Dantumadiel bij De Klyster

De Westereen - Vrijdagmorgen woonde ChristenUnie Dantumadiel een gastles bij op de basisschool Pompeblêd in De Westereen. Hilda Buursma, vrijwilligster van NME De Klyster, nam de kinderen mee in het project 5x beter bezig. In drie gastlessen leren de kinderen om goed voor zichzelf en elkaar te zorgen, slim met producten om te gaan (bv recycling, Fairtrade), zuinig met energie en water om te gaan, gifvrij te zijn en de natuur ruimte te geven. De kinderen deden goed mee en wisten al veel.

Het programma 5x beter bezig sluit naadloos aan bij de speerpunten van CU met als hoofdthema "samenleving met toekomst".
De Klyster verzorgt het hele jaar door met enthousiaste vrijwilligers vele lessen en excursies op het gebied van natuur en milieu. De CU is blij met de werkzaamheden van de Klyster en heeft grote waardering voor de inzet van de vrijwilligers.
Daarnaast is er ook een bezoek gebracht aan het Badhûs en de bibliotheek in het multifunctionele gebouw. Beheerder Wieb Douma was druk in de weer met mensen van Talant om de zaal om te bouwen voor een evenement. De mensen van Talant helpen Wieb regelmatig met beheerklussen en zijn trots dat zij in en om het hele gebouw mogen helpen de zaken op orde te houden. Inclusieve samenleving is ook een belangrijk speerpunt van de CU Dantumadiel. Volgens lijsttrekker Gerben Wiersma zijn ze goed bezig in De Westereen.