Sociaal Links ruimt zwerfafval op

De Westereen - Afgelopen zaterdag heeft Sociaal Links een “himmelaksje” gehouden. In De Westereen bij de Brede School en achter bij de skeelerbaan hebben leden van Sociaal Links zwerfafval opgeruimd. Her en der werden lege flesjes, blikjes en andere rommel aangetroffen Al deze rommel werd vakkundig door de groep opgeruimd en afgevoerd.

De  “himmelploech” was verbaasd, dat zelfs in de omgeving van de school enorm veel rommel werd aangetroffen. Overal trof de groep snoeppapiertjes, kauwgom, roerstokjes en lege blikjes aan.

Goed voorbeeld doet goed volgen, dat betekent in ieder geval dat de omgeving van een school schoon hoort te zijn. Want hoe moeten de kinderen anders het goede voorbeeld volgen? Ook rondom de skeelerbaan en achter in het recreatiegebied werd veel zwerfafval aangetroffen.

Magneet

Als er eenmaal ergens rommel ligt blijkt dat een magneetwerking te hebben en al gauw ligt er dan een hele hoop meer. De hoeveelheid aan rommel was dan ook behoorlijk groot. Daarom heeft Sociaal Links zich voorgenomen om deze himmelaksje vaker te gaan uitvoeren. Elke keer op een andere locatie. Een schone omgeving is één van de speerpunten van deze politieke partij in Dantumadiel, die een samenwerking is van de PvdA, GrienLinks en de SP. Met deze himmelaksjes hoopt Sociaal Links mensen te motiveren om de leefomgeving schoon te houden.