VIDEO | Eerste Nieuwjaarsduik Lauwersoog groot succes

Lauwersoog - De eerste Noormannen Nieuwjaarsduik bij Lauwersoog is sportief verlopen. Maar liefst 123 deelnemers trotseerden het koude weer om het jaar een frisse start te geven. Na afloop van de duik was er voor deelnemers een heerlijke kom snert te krijgen om weer op te kunnen warmen.

De organisatie van de nieuwjaarsduik is blij verrast met de grote opkomst. ‘’We hadden op maximaal 50 personen gerekend maar uiteindelijk was het meer dan het dubbele,’’ aldus de organisatie. Het was een gezellig samenzijn van familie- en vriendengroepen die vooraf verzamelden bij Restaurant het Booze Wijf. De duikers werden voorzien van de traditionele oranje Unox muts en de nodige veiligheidsvoorschriften. Daarna vertrok het grote gezelschap richting het strand waar een warming-up sessie plaats vond onder leiding van bootcamp instructeur Chris van Reeken.

Toen iedereen goed opgewarmd was is het grote gezelschap tegelijk het koude water in gerend. Na afloop stond er voor alle deelnemers uiteraard een kom warme Unox snert klaar en was er gezellige livemuziek van het duo Bakker & Niehaus. De duik is goed en veilig verlopen mede dankzij de aanwezigheid van de KNRM en het Rode Kruis.

Voor volgend jaar is het de ambitie van de organisatie om het dubbele aantal deelnemers mee te laten doen, het Lauwersmeer is groot genoeg voor nog meer enthousiaste duikers. En bij Beleef Lauwersoog zijn alle middelen en mogelijkheden aanwezig om dat te bereiken, de organisatie maakt haar borst alvast nat voor 2019.

Ingezonden video.