Kom zaterdag 24 september fietsen en wandelen op De Centrale As

DOKKUM - De projectorganisatie van De Centrale As en de aannemers deden vorige week een dringende oproep om De Centrale As en de aanliggende bouwterreinen niet te betreden. De werkzaamheden aan De Centrale As zijn momenteel nog in volle gang. Maar wist u dat u op zaterdag 24 september aanstaande een unieke kans krijgt om veilig op De Centrale As te fietsen, wandelen en/of hardlopen? De Centrale As is tijdens ‘Sport op de As’ eenmalig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Sporten en recreëren op De Centrale As

Sporters kunnen zich tot 4 september inschrijven voor diverse afstanden wandelen, hardlopen of fietsen tijdens ‘Sport op de As’ via: www.sportopdeas.nl. Recreanten kunnen zaterdag 24 september tussen 14.30 en 19.00 uur deelnemen aan de ‘Elf Dorpentocht’. Men kan te voet of op de fiets de 21 kilometer lange As verkennen. Bij de aangegeven opstapplaatsen in Nijega, Burgum/Garyp, Feanwâlden, De Westereen, Broeksterwâld en Dokkum kunt u voor € 2,- een stempelkaart kopen. Op de Centrale As kunt u eten en drinken verkrijgen. Kom bij voorkeur op de fiets of te voet naar de Centrale As, want het kan druk worden.

Steun Stichting Leergeld

Het inschrijfgeld van de deelnemers en de donaties komen volledig ten goede aan Stichting Leergeld Noordoost Friesland. Met de steun van Stichting Leergeld kunnen kwetsbare kinderen en jongeren in het gebied langs de Centrale As deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. De organisatie van ‘Sport op de As’ is in handen van de gezamenlijke Rotaryclubs Bergum, Dokkum en Lauwersland.