‘Proberen zijn levenslust tot het laatste te behouden’

Dokkum - ‘Onze overleden zoon Florian heeft er niks meer aan, maar andere ouders en kinderen met de ziekte willen wij graag helpen’, zegt Babs Gezelle Meerburg. Zij werd geïnterviewd door zes reporters. Het werd een emotioneel gesprek.

‘Onze zoon was een levenslustig jochie. Florian heeft er niet naar gevraagd. Dus we hebben het hem niet verteld dat hij zou overlijden. Als hij er naar gevraagd zou hebben, dan zouden we het hem verteld hebben.Wij wilden dat hij zijn levenslust tot het laatste zou behouden’ vertelt Babs Gezelle Meerburg.‘Op zijn laatste verjaardag -op 23 oktober 2010- kwamen alle leerlingen uit zijn klas het feest meevieren. Volgend jaar geef ik op m’n verjaardag weer een jongensfeestje, zei Florian nog. Het mocht niet zo zijn. Veertien dagen later kwam hij te overlijden.

Hersenstamkanker treft jaarlijks zo’n vijftien kinderen in ons land. ‘Wij hadden er daarvoor nog nooit van gehoord’ vertelde Ronald Noppers. Er is weinig tegen de ziekte te doen. ‘Als de diagnose wordt gesteld weet je dat je je kind nog maar twee tot twaalf maanden hebt’ zegt Babs Gezelle Meerburg. Acties zoals die op Dockinga VMBO-GT zijn erg belangrijk voor onderzoek naar de ziekte. Twintig jaar geleden kon je nog niet in hersens van levende mensen kijken, nu wel, er is vooruitgang. ‘Wij zijn superblij met jullie actie, ook al is het voor een triest doel’.

Het bezoek van beide ouders en het gesprek over hun overleden zoon kreeg extra lading omdat leerlingen van VMBO-GT Florian persoonlijk hebben gekend. Ook beide ouders zaten aan het eind van het gesprek met een brok in hun keel.

Wie niet in de gelegenheid was een sponsorbijdrage te geven kan toch een steentje bijdragen door een gift over te maken naar bankrekeningnummer NL 07 ABNA 062 638 3463t.n.v. Stichting Semmy in Weesp.