Hacker leert bedrijven over cybercrime

Damwâld - Damwâld.Rabobank Noordoost Friesland organiseerde op dinsdag 19 april voor ondernemers een sessie cybercrime. De bank had professioneel hacker Stan Hegt uitgenodigd om ondernemers mee te nemen in de wereld van cybercrime.

Ruim 100 zakelijke klanten van Rabobank Noordoost Friesland hoorden tijdens de interactieve sessie hoe zij zich kunnen wapenen tegen cybercrime. Hegtliet zien hoe interessante klantgegevens of creditcardgegevens worden gestolen via internet. Cybercrime is een combinatie van techniek en misleiding: er zit een grote wereld achter. ‘Wij kennen allemaal Marktplaats. Er zijn allerlei gelijksoortige marktplaatsen in het cybercrime circuit waar je diensten kunt kopen en zelfs gehackte computers’.

‘Als je snapt hoe een aanval werkt, begrijp je ook waarom je bepaalde maatregelen moet treffen’, aldus Hegt. Veel ondernemers denken dat ze goed beschermd zijn door een antivirus-systeem en een sterk wachtwoord, maar dat is een misvatting. Hegtgaf tijdens de sessie praktische handvaten. Zo pleitte hij onder andere voor het tijdig installeren van updates en wees op het gevaar van hergebruik van wachtwoorden.