VIOD MC1 glorieuze winnaar KNVB kerstzaalvoetbaltoernooi

DRIESUM - Na de poulefase ongeslagen te hebben overleefd, was het afgelopen zaterdag de grote dag voor coach Ron Grendel en zijn zeven meiden.

Alleen Imke Klarie Boersma ontbrak. Zij zou met haar moeder de musical ‘The Bodyguard’ in Utrecht bezoeken. Bij aankomst bleek dit spektakelstuk te zijn afgelast. Dubbele pech voor Imke dus.
In de eerste wedstrijd werd NKVV Protos MC1 met 6-0 verslagen. Van enige plankenkoorts was geen sprake. Met een surplus aan techniek hadden de Drentenaren geen schijn van kans. In de tweede wedstrijd ging het stukken moeilijker. Was het onderschatting of was tegenstander Trynwâlden MC1 gewoon goed? VIOD hield achter vaak open huis, waar de snelle aanvalsters van Trynwâlden wel raad mee wisten. Het team uit de ‘oare Wâlden’ naam brutaal een 2-0 voorsprong. VIOD toonde echter veerkracht en kwam weer op gelijk hoogte. Omdat Trynwâlden de eerste wedstrijd gelijk had gespeeld tegen Leeuwarder Zwaluwen MC1 moest men winnen van VIOD. Met een geweldige inzet gingen de meiden van Trynwâlden voor de volle winst. De 3-2 voorsprong was op dat moment terecht. Uiteindelijk vertaalde het kwalitatief betere spel van VIOD zich in een voorsprong van 4-3.
Nog was Trynwâlden niet verslagen en trok de stand weer gelijk. Met nog één minuut op de klok besliste Simone Hofer met een bekeken schuiver dit spektakelstuk. Eindstand 5-4 in één van de mooiste wedstrijd van het toernooi. Door het gelijke spel van Leeuwarder Zwaluwen tegen NKVV Protos MC1 was VIOD, met nog één wedstrijd voor de boeg, al toernooiwinnaar. Toch deed VIOD haar sportieve plicht tegen Leeuwarder Zwaluwen. De Driezumers wonnen met 4-0 en lieten zich na afloop kronen tot het beste zaalvoetbalteam van district Noord in de categorie MC-junioren.
VIOD MB1 startte nog met een klinkende 7-0 overwinning op HH’97 MB1. Daarna trof het de toernooifavoriet Nieuw Roden MB1. Deze wedstrijd werd terecht met 3-1 verloren. Tegen het degelijke Franeker kon VIOD niet overtuigen en mocht van geluk spreken dat de tegenstander niet scoorde. Hierdoor werd VIOD tweede.