Veel bekijks bij Pakjesboot 10

dokkum - Zaterdag was het gezellig druk in Dokkum. Veel mensen deden Sint-inkopen. Speciaal voor deze dagen was de boot van Sinterklaas, Pakjesboot 10 te bezichtigen. Veel kinderen en ouderen namen een kijkje.

Vorige week vond in Dokkum de opening van de Pakjesbootdagen al plaats. Organisator Dennis Amerongen van SINT INC., hoofdsponsors HEMA, Albert Heijn en Beleef Lauwersoog, sloegen de handen ineen voor dit initiatief. De boot die deze week was opengesteld voor de kinderen van basisscholen en dit weekend open voor publiek gaf een kijkje in de voorbereidingen op Pakjesavond.

Gezellig benedendeks

Het was zaterdagmiddag een en al bedrijvigheid in en bij het de boot van Sinterklaas. Pieten op het dek, in de masten en in het ruim, overal werden de kinderen vermaakt en konden zij vragen stellen. In het ruim konden de kinderen kleurplaten kleuren en de kookpiet legde uit hoe hij de lekkerste pepernoten maakte. En die moesten natuurlijk geproefd worden en zo verlieten de kinderen de pakjesboot 10 met gevulde handen. Helaas voor de kinderen was Sinterklaas niet aanwezig, hij was op bij bezoek in de omliggende dorpen, want deze moesten natuurlijk ook niet vergeten worden.

Tekst en foto’s: Bote Sape Schoorstra