Gemeente Ferwerderadiel neemt afscheid

Ferwert - Vanaf 1 januari 2019 gaat de gemeente Ferwerderadiel op in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Dan komt na ruim 700 jaar een einde aan een zelfstandig Ferwerderadiel, één van de oudste Friese gemeenten. Om stil te staan bij deze historische gebeurtenis, is er een aantal speciale activiteiten georganiseerd.

Ferwerderadiel heeft 2 dagen uitgetrokken voor het afscheid van de gemeente. Namelijk op donderdag 6 en vrijdag 7 december 2018.

Donderdag 6 december 2018

De allerlaatste raadsvergadering van de gemeente Ferwerderadiel. Deze bijzondere vergadering begint om 19:30 uur. De Commissaris van de Koning, drs. A.A.M. Brok, is bij deze raadsvergadering aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst wordt afscheid genomen van de huidige gemeenteraad.

Vrijdag 7 december 2018

Op vrijdag 7 december is van 13:30-15:00 uur het gemeentehuis voor iedereen geopend en nog een keer te bezichtigen. In de hal van het gemeentehuis zijn de winnende foto’s te zien. Dit zijn de foto’s van de fotowedstrijd die is georganiseerd. Daarnaast zijn er kleurplaten te zien gemaakt door de kinderen. Onder de scholen heeft de gemeente een kleurplatenwedstrijd uitgeschreven. In de raadzaal van het gemeentehuis wordt een film vertoond over historisch Ferwerderadiel en een film die een doorkijkje laat zien van de nieuwe gemeente.

Herdenkingsboom Ferwerderadiel

Op vrijdag 7 december om 15:00 uur wordt in Ferwert een herdenkingsboom boom onthuld.

De Ferwerderadiel-boom. Een speciale Koningslinde ter herinnering aan de gemeente Ferwerderadiel. Deze boom wordt onthuld op het veldje aan de Hegebeintumerdyk in Ferwert.

Openbare receptie

Op 7 december is iedereen van 16:00-18:00 uur van harte welkom in MFC Het Spectrum in Burdaard. Daar is er een openbare receptie waarin het college van burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel afscheid neemt.

Kleurplatenwedstrijd

Ook de jongste inwoners van Ferwerderadiel staan stil bij dit afscheid. Voor hen is er een kleurplatenwedstrijd georganiseerd. De mooiste kleurplaten worden in het gemeentehuis van Ferwerderadiel geëxposeerd. Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld.

De winnaars worden op 7 december bekendgemaakt.

Wie maakt de mooiste foto van Ferwerderadiel?

Ferwerderadiel leeft natuurlijk voort in de vele foto’s, schilderijen en films. Vanwege dit afscheid heeft de gemeente een fotowedstrijd georganiseerd. Wie maakt de mooiste foto van Ferwerderadiel? Van dat ene bijzondere plekje? Van dat mooie panorama? Of een andere plek met een verhaal?

De winnende foto’s worden afgedrukt op canvas en geëxposeerd in het gemeentehuis.

Een deskundige jury heeft de binnengekomen foto’s beoordeeld. De winnaar wordt eveneens op 7 december bekendgemaakt.