Jeugd spant kroon bij De Nachtegaal

Marrum - De clubkampioenschappen van volièrevereniging De Nachtegaal was een prijzenfestival, waarbij succes van het grote tal jeugdleden de kroon spande. In het Marrumer dorpshuis De Nije Tille werden voor 48e clubkampioenschappen 360 vogels ingezonden. De show met onder meer kanaries in alle maten en kleuren, Zebravinken, Gouldamadines en heel veel kromsnavels in Marrum was drie dagen open voor publiek.

Volgens voorzitter Sijmen Terpstra blijkt uit de rapporten van de keurmeesters dat het niveau onder de 39 inzenders heel hoog is en het zelfs heel moeilijk was om in de verschillende hoofdgroepen een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk ging de hoogste waardering met 94 punten naar een grasparkiet van jeugdlid Hielke Deelstra uit Gytsjerk.

Een jeugdlid als kampioen van de hele show bevestigt volgens de voorzitter dat De Nachtegaal heel goed bezig is met de jeugd. Volgens Terpstra heeft deze vereniging in Fryslân zelfs het hoogst aantal jeugdleden en zijn er ook landelijk maar weinig volièrevereniging en die daar aan toe komen. De Ferwerderadiel wisselbeker ging met 93 punten naar Sieds Pijnacker uit Broeksterwâld voor zijn Australische prachtvink en winnaar van het klassement voor vijf Agapornissen was Yne Peter Terpstra uit Hallum.