Orgelconcert met Gerwin van der Plaats in Ferwert

FERWERT - Op vrijdag 23 november is er in de Martinuskerk te Ferwert een gevarieerd orgelconcert met Gerwin van der Plaats, virtuoos op orgel en fenomenaal improvisator. Hij bespeelt dan het zeer fraaie drieklaviers Verschueren orgel. De aanvang is om 20.00 uur.

Gerwin van der Plaats (Utrecht 1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein.

Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet.

Later kreeg hij les van Harry Hamer en Geert Bierling, volgde een muziektheorieopleiding, koordirectielessen en pianolessen. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henco de Berg voor improvisatie. Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan twee kerkelijke gemeenten te IJsselmuiden en Nunspeet.

Gerwin is als dirigent verbonden aan een vijftal koren en-als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder- van het Christelijk Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden. Daarnaast is hij vaste begeleider van enkele koren en bij ‘Zingend naar de Zondag’ te Stadskanaal. Concertreizen werden gemaakt naar België, Duitsland, Groot-Brittannië , Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Polen. Gerwin was verschillende keren te beluisteren op de radio en werkt mee aan diverse tv- en cd-opnamen.

Het concert begint op om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 10 kinderen t/m 11 jr. € 5

Verdere informatie: www.zingenenzo.com