Scholen naar Duinrell door Kinderpostzegels

bornwird/burdaard - Groep 8 van basisschool PCBS Bernewird in Bornwird gaat een dag naar Duinrell. Bernwird heeft dit schoolreisje verdiend omdat de school de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling van Friesland had bij de Kinderpostzegelactie.

Van 26 september tot en met 3 oktober gingen 160.000 kinderen door heel Nederland langs deuren om zoveel mogelijk kinderpostzegels, pleisters, tulpenbollen, shoppertassen, theepakketten en kaarten te verkopen voor het goede doel: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. In totaal werd er met de Kinderpostzegelactie maar liefst 9.401.715 euro opgebracht. Deze maand ontvangen alle deelnemende scholen een certificaat met het door de school opgehaalde bedrag en een presentje als dank voor de inzet. Vijftig geluksvogels kregen vrijdag echter al een heel speciaal bedankje van Stichting Kinderpostzegels: een schoolreis naar Duinrell!

De vijftig klassen ontvingen een persoonlijke mail met de speciale verrassing van missiecoach Dylan Haegens en een Kinderpostzegel-oorkonde. Onder deze groepen bevinden zich dertig klassen met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling en vijf klassen die als eerste de geheime Minister van Kinderpostzegels raadden.

Er was ook feest op de CBS De Welle in Burdaard. Deze school doet namelijk al vijfentwintig jaar mee aan de Kinderpostzegelactie en is ook beloond met een dagje Duinrell op 10 april.