Fotoserie afscheidsfeest gemeente Dongeradeel

dokkum - Zaterdag vierde de gemeente Dongeradeel feest met hun inwoners. Er werd stilgestaan bij het naderend afscheid van Dongeradeel als gemeente. Samen met de dorpen en Dokkum was er ‘s middags van alles te doen met als afsluiting een feestavond in de Bonifatiuskapel.

Vanaf 20.00 uur was iedereen van harte welkom bij de Bonifatiuskapel in Dokkum. Hier zorgde Stichting Stadsfeesten voor een sfeervol onthaal. Scholieren en artiesten trakteerden het publiek op een spektakel met dans, muziek en acts. In de kapel kon iedereen genieten van de slotvoorstelling, onder leiding van Sjoek Nutma. Hier werd door scholieren het liefdesverhaal van een jongen en een meisje uit respectievelijk een dorp en stad uitgebeeld. Tijdens de voorstelling werd het duidelijk dat je elkaar nodig hebt, vroeger nu en in de toekomst. Deze voorstelling werd ondersteund door muziek en theater. Anke Bijlsma en Leave namen het publiek mee door 34 jaar Dongeradeel, tragedie, tradities en toekomst, alles kwam aan bod. De ruim 500 aanwezigen luisterden naar deze ‘duotoespraak’. Bloemen waren er voor Marga Waanders, de burgemeester die Dongeradeel de laatste jaren onder haar hoede had en voor waarnemend burgemeester Magda Berndsen. De bloemen werden uitgereikt door kinderburgemeester Aukje Miedema.

Na deze voorstelling was er nog muziek van verschillende artiesten onder de sfeervolle overkapping in de Bonifatiustuin in een koud maar droog en gezellig Dokkum. Dokkum maakt zich klaar om per 1 januari te fuseren met Ferwerderadeel en Kollumerland c.a. tot Noardeast Fryslân.