De herfst klonk tijdens ‘Autumn Sounds’

Dokkum - Onder de noemer ‘Autumn Sounds’ werd zondag het dubbelconcert van CMV Fanfare Oranje Dokkum en Joy for People Gospel Choir uit Dokkum gehouden. Er moest lang gewacht worden op dit concert omdat het weer maar niet ‘Herfst wilde worden’. Binnen in sporthal Doelstien was het goed toeven met mooie klanken en zang van de deze twee Dokkumer verenigingen.

Na vorig jaar met een top 100 band te hebben opgetreden heeft Oranje dit jaar gekozen voor Joy for People samen hebben ze de krachten gebundeld zijn tot een mooie en muzikale invulling gekomen van het dubbelconcert ‘Autumn Sounds’. Oranje houdt met dit concert de jarenlange traditie van herfst- en najaarconcerten in ere.

Oranje begon het concert met Shine Down, en na het openingswoord door Jeltsje vervolgde Oranje; Heyr Himma Smiour. De Kwelgeest was een arrangement naar aanleiding van een woordenwisseling tijdens een concours op Schiermonnikoog. Dit blok werd afgesloten met Grutsk, mooie vlotte muziek met herkenbare Friese deuntjes. Dirigent Andries de Haan hipte erover tijdens de begeleiding van dit nummer. Na de aankondiging van Joy for People zong het koor verschillende Engelstalige nummers. I can Pray werd gedragen gezongen door Jennie en na My live is in your hands zong Betty pander The dream that would not die. Voor de pauze werd door Oranje en Joy for People het A song of peace gezongen en gespeeld.

Na de pauze beet Joy for People het spit weer af met Higher, solozang werd gedaan door Jeen, Oh how good is it is werd daarna gezongen, Anneke bracht het nummer Take me back op een voortreffelijke manier. Bij het nummer Ken je mij mochten de vrouwen zich laten horen met a capella zang. Deze zang werd met een groot applaus beloond. Total Praise sloot het blok van het koor af. Albertus de Jonge is sinds kort de nieuwe dirigent van het koor en liet zien de touwtjes strak in de handen te houden en zo het koor muziek van hoge kwaliteit te horen maken.

Presentatrice Jeltsje nam het publiek vervolgens mee naar de gelijkenissen van de beide dirigenten en een stukje geschiedenis van de beide verenigingen. Sat was het openingsnummer van het blokje van Oranje, gevolgd door een mooie medley van de Beatles verwerkt in het arrangement Briljant Beatles, Op deze herkenbare muziek werd door het publiek zachtjes meegewiegd.

(A)Musing moment werd het zware werk uitgenodigd om de solopartij voor hun rekening te nemen de vijf basblazers brachten een mooie zware solo, onder ander door het oudste lid van Oranje, Willem Wittermans, petje af. Ook hier weer een groot applaus van het ongeveer 200 tellend publiek. Tijdens Merry go Round presenteerde elke blazerssectie zich door tijdens het muziekstuk te gaan staan. Na de gebruikelijke bedankjes en de dankend woorden richting publiek van de beide voorzitters, werd gezamenlijk God and God alone gezongen en gespeeld.