Leuk uitje in Herfstvakantie: speurtocht door Ee

EE - In het kader van het project Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen samen met hun ouders, pake’s of beppe’s gratis genieten van kunst en cultuur in de regio. Het vlasmuseum in Ee doet dit jaar voor het eerst mee met een leuke en leerzame speurtocht door het dorp. Zaterdag 27 oktober is de laatste kans om mee te doen.

Aanleiding voor het vlasmuseum om mee te doen is het uitkomen van het kinderboek ‘Het meisje en de magische vlasbloem’. De speurtocht start bij het vernieuwde vlasmuseum aan de Foeke Sjoerdstrjitte 9. Je kunt rustig even rondneuzen, het filmpje bekijken op de knopjes drukken of de attributen in de vitrines bekijken. Als je ernaar vraagt demonstreren vrijwilligers van het museum hoe vroeger van een vlasplant linnen werd gemaakt. Let goed op, want wie weet heb je de informatie uit het museum nodig tijdens de speurtocht (ongeveer 1 kilometer).

Zoek de 7 vlasbloemen in het dorp, los het raadsel op en maak kans op het kinderboek over de magische vlasbloem. Ga samen met je ouders/pake of beppe op ontdekkingstocht door het pittoreske dorp met beschermd dorpsgezicht. Onderweg staat er wat lekkers voor je klaar. Je kunt de speurtocht starten tussen 10.00 en 12.00 uur of 13.00 en 15.00 uur. De speurtocht duurt ongeveer een uur. Voor de liefhebbers ligt er nog een mooie kleurplaat van Vlassie de vlasbloem klaar zodat je thuis nog lekker even kunt kleuren. Zie voor meer informatie en voor andere deelnemende musea: www.kindermaand.nl