Bolwerk Noord klaar voor nieuwe seizoen

DOKKUM - Met de komst van het nieuwe programmaboekje is Bolwerk Noord aan de Oranjewal in Dokkum klaar voor weer een nieuw seizoen. In het boekje dat binnenkort in Dokkum huis-aan-huis wordt verspreid, staan alle vaste activiteiten vermeld. Er is namelijk nog volop actie in het gebouw het Bolwerk en dat willen de stichting en haar vrijwilligers graag laten zien.

Vrijwilligers gezocht

Jelle Bergsma is al meer dan 25 jaar actief als vrijwilliger in het Bolwerk op de Oranjewal in Dokkum. Iedere dag is hij aanwezig als beheerder, vaak al om 05.45 uur. Vroeger is hij bakker geweest, dus ‘s morgens de wekker om 05.00 uur is voor Jelle geen probleem. Jelle zorgt er samen met andere vrijwilligers voor dat het in het gebouw allemaal goed verloopt. Dat doet hij samen met de andere vrijwilligers. “Toch mogen er nog wel een aantal vrijwilligers bij”, vertelt Bergsma. “Voor het koffie schenken bijvoorbeeld”.

Activiteiten

Er worden inburgeringscursussen gegeven door het Frieslandcollege, er is dagbesteding van Talant (Stichting Wil met onder andere de kunstgreep), de jongens van de Stadshap koken er de heerlijkste maaltijden en natuurlijk zijn er nog veel activiteiten van Stichting Bolwerk Noord, zoals biljarten, koersbal, klaverjassen, handwerkgroep, schildercursus, pottenbakkers, jongerenwerk Zero, bingo, koor en meer. Er komen wekelijks honderden bezoekers over de vloer en daar geniet beheerder Jelle nog iedere dag van. In het programmaboekje en op de website www.bolwerknoord.nl staan alle activiteiten vermeld.