Drie keer goud voor Mushin Dojo Dokkum

DOKKUM - Karateschool "Mushin Dojo” uit Dokkum heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Oldehove Cup in Leeuwarden. De deelnemers hadden zich allemaal optimaal voorbereid en dat bleek ook uit de resultaten.

Latrell Akkermans (10 jaar) en Klaas Talma (8 jaar) zaten samen in één poule en wisten al hun wedstrijden op een overtuigende manier winnend af te sluiten. In een mooi onderling duel trok Latrell met twee rake trappen naar het hoofd aan het langste eind: Latrell werd dus eerste en Klaas verdienstelijk tweede.

In een andere poule waren Tremayne Akkermans (12 jaar) en Maickel Bruinsma (13 jaar) geplaatst.

Hun onderlinge wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar werd uiteindelijk op beslissing gewonnen door Tremayne.

Maickel liep jammer genoeg in zijn volgende partij een blessure op waardoor hij niet verder kon. Tremayne was ondertussen niet te stoppen. Met zijn snelheid en harde, rake technieken wist hij elke volgende tegenstander te overklassen. Dit resulteerde dan ook in een welverdiende eerste prijs.

Bij de senioren had Johan Jongsma (18 jaar) had een matchmaking partij tegen een sterke vechter van “Osaka” uit Katwijk.

Johan ging messcherp van start en na enkele rake trappen op het hoofd maakte Johan een prachtige draaitrap, waarmee hij zijn tegenstander neerhaalde, wat hem een halve punt opleverde. Zijn tegenstander wist echter binnen enkele tellen weer op te staan en het gevecht te hervatten. Johan bleef druk zetten, maar kreeg zelf ook een halve punt tegen.

In de tweede ronde was het wederom Johan die de overhand had en won hij uiteindelijk de partij, een partij die het publiek op het puntje van hun stoel wist te krijgen.

Door deze prestatie werd Johan samen met drie anderen genomineerd voor de Oldehove Cup, een speciale prijs voor moed, respect en wilskracht. Hoewel de cup naar een andere deelnemer ging was dit, naast de eerste prijs, een mooie extra waardering.

Rick Jongsma (13 jaar) had een zware poule met vaak oudere en hoger gegradueerde tegenstanders en viel met een vierde plaats net buiten de prijzen.

Alle deelnemers van Mushin Dojo hebben dapper gevochten en weer een hoop ervaring opgedaan voor de toekomst.