Anjumers aangehouden na ongeval bij Dokkum

Dokkum - Twee Anjumers (30 en 25) zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een ongeval met drie auto's op de Lauwersseewei bij Dokkum. Beiden verklaarden de auto te hebben bestuurd waarmee de botsing was veroorzaakt

Het ongeval vond plaats rond middernacht. Doordat de auto, bestuurd door een van beide Anjumers, een voor hen rijdende auto aantikte, raakte dat voertuig in een slip en belandde in de sloot. Zelf kwam de auto van de Anjumers op de verkeerde weghelft terecht waar het op een tegemoetkomende auto knalde.

Terwijl de politie de ene Anjumer als bestuurder van het veroorzakende voertuig aanhield omdat hij had gedronken, kwam zijn dorpsgenoot aangelopen met een nat pak. Toen hij eveneens verklaarde de auto te hebben bestuurd, heeft de politie hen beiden aangehouden.

Alle inzittenden zijn door ambulancemedewerkers onderzocht. Een persoon is met lichte onderkoelingsverschijnselen met een ambulance naar huis gebracht.

Omdat alle betrokkenen zelf uit hun auto waren gekomen, kon de opgeroepen brandweer van Dokkum halverwege terugkeren. De Lauwersseewei tussen Dokkum en Metslawier was tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft het ongeval in beeld gebracht.