CDA terug in de schoolbanken

dokkum - CDA Noardeast-Fryslân heeft een bezoek gebracht aan ‘De Twine’, een school voor Speciaal BasisOnderwijs (SBO) in Dokkum.

Op deze school wordt sinds vier jaar Passend Onderwijs vormgegeven waarbij de toekomst voor onze jongeren centraal staat. De school wordt bezocht door 222 leerlingen uit de regio van de DDFK-gemeenten.

In een rondleiding door de school laat directeur Willy de Groot zien hoe het onderwijs gestalte wordt gegeven: “Het uitgangspunt is het kind. Waar we voor gaan op ‘de Twine’ is dat we ons samen verantwoordelijk voelen om het unieke kind te laten groeien, leren om te gaan met zichzelf, zijn/haar talenten en de wereld erom heen. Dit doen we met respect en plezier in een leeromgeving waar veiligheid en vertrouwen wordt gegeven.”

Lijsstrekker Lieuwe Sytsma, zelf ook actief in het onderwijs, vat aan het einde van de middag de informatie samen: ,,Samenwerking is de komende jaren een van de grootste uitdagingen! Dit moet de gemeente samen met het onderwijs oppakken. Door samenwerking tussen onderwijs en zorg bereik je een beter effect voor minder geld!”

Esther Hanemaaijer zei geraakt te zijn door de passie waarmee deze schooldirecteur het CDA meenam in de wereld van het speciaal onderwijs en de zorgen die er zijn over de kloof tussen zorg en onderwijs. Leerkrachten die met deze betrokkenheid hun werk doen, maken het verschil voor onze kinderen.