Record aantal kijkers voor tv-registratie Admiraliteitsdagen

DOKKUM - Niet alleen de Admiraliteitsdagen 2018 trokken een recordaantal bezoekers. Ook de tv-registratie werd nog nooit eerder zo goed bekeken. Dat blijkt uit statistieken van het live verslag dat streekomroep RTV NOF afgelopen weekend in Dokkum deed. Ook de website kreeg vele extra bezoekers die foto's en video's van het feest in Dokkum wilden zien.

De vrijwilligers waren met een team van bijna veertig medewerkers in alle disciplines (radio, tv en online) te vinden in de stad. ‘Op de vrijdag en zaterdagavond hadden we alleen online al tienduizenden unieke kijkers, echt onvoorstelbaar, het bereik was gigantisch en de reacties kwamen vanuit de hele wereld’, aldus de programmaleiding van RTV NOF.

Het was het vijfde jaar op rij dat RTV NOF de registraties van het alsmaar groeiende evenement in de binnenstad van Dokkum verzorgde. Ook dit jaar was er een facilitaire samenwerking met Omrop Fryslân, daardoor kon het vrijwilligerskorps beschikken over een hoogwaardige tv-regiewagen en camera’s. De weersomstandigheden en de drukte in de binnenstad zorgden voor flinke drukte op de servers. ‘Er werd gekeken in heel Europa, maar ook in landen als Japan, op de Bahama’s en IJsland’.

Een kleine steekproef leerde dat ook veel traditionele tv’s het kanaal 20 van de streekomroep prima wisten te vinden. Op deze manier werd ook de wat oudere doelgroep bereikt. Via social-media streams werd ook massaal gekeken blijkt. ‘Het geeft onze vrijwilligers na weken van voorbereiding en vele uren inzet grote voldoening dat het publiek de uitzendingen opnieuw zo goed heeft bekeken en gewaardeerd’, aldus RTV NOF. De omroep kon gebruik maken van ruimtes bij Adema Architecten en werd ondersteund door Kabelnoord en Albert Heijn Dokkum/ Damwâld.