Yogafestival Schiermonnikoog werkt samen met Natuurmonumenten

SCHIERMONNIKOOG - Het Yogafestival schiermonnikoog is een unieke samenwerking aangegaan met Natuurmonumenten. Daardoor kan gedurende het festival op unieke plekjes in het natuurgebied yoga worden gedaan. Als dank zal het festival een donatie doen aan Natuurmonumenten om de Speelnatuur toegankelijk te maken voor minder validen op Schiermonnikoog

Het tweede Yogafestival van 14 tot en met 16 september op Schiermonnikoog brengt Yoga voor iedereen die een weekend lang met de wind door de haren en met de voeten in het zand yoga wil ontdekken, relaxen en genieten.

Onervaren en ervaren yogi's kunnen opgaan in een gevarieerd programma, de natuur en samenzijn. Het festival mikt op maximaal 200 deelnemers en daarmee ligt de nadruk op kleinschalig en intiem. Je kan er verschillende vormen van yoga beoefenen gegeven door 18 hoog gekwalificeerde docenten uit heel Nederland. Voor kinderen is er speciaal programma met kinderyoga, natuurbeleving en andere creatieve activiteiten

Het festival wordt gehouden op Camping Seedûne, dat ligt verscholen in de duinen van Schiermonnikoog en aan de rand van het bos. In verschillende festivaltenten kun je meedoen aan yoga, workshops, jezelf trakteren op een massage of genieten van muziek, lekker eten en een gezellig markt. De yogalessen vinden natuurlijk ook plaats in de schitterende natuur van het Nationaal Park. Laat je verrassen door een yogales aan zee met de voeten in het water en het haar in de wind.

Verder is er ruimte voor excursies, en er is een markt met yoga-artikelen en sieraden, met nadruk op duurzaamheid en Fairtrade. Ook de lokale produkten zullen worden aangeboden, zoals eilander zeep, honing, yoghurt , bloemen en meer.

De kinderen hebben een eigen plek op het festival met een tent, waar ze kunnen schilderen, spelen en dansen. Daar wordt ook kinderyoga en ouder kindyoga aangeboden. Ook gaan ze op een duinsafari onder begeleiding van een ervaren natuurgids.

https://www.yogafestivalschiermonnikoog.nl/programma/kinder-programma

De organisatie is in handen van Open Yoga uit Groningen en Yoga op Schiermonnikoog.

Naast weekendtickets zijn er ook speciale tickets voor gezinnen en dagkaarten. Tickets zijn inclusief slaapplek op de camping en een gratis fiets. Dit jaar zijn er ook ingerichtte tipi’s te huur, compleet met slaapsets.

Er zijn nog kaarten beschikbaar op www.yogafestivalschiermonnikoog.nl. Daarop ook het hele programma en uitgebreide informatie.