Het huis vol boeklezing Anita Terpstra

burdaard - In 2015 kregen vrouwen gemiddeld 1.66 kinderen. Honderd jaar eerder waren dat er nog 4.45 en echtparen die rond 1870 trouwden kregen gemiddeld zelfs 8 kinderen. Al vanaf haar jeugd is Anita Terpstra gefascineerd door de jeugd van haar ouders die beiden opgroeiden in een groot naoorlogs gezin. Samen hadden zij negentien broertjes en zusjes.

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Eerder schreef zij veelgeprezen thrillers waaronder Nachtvlucht, Anders en Samen, dat in het Duits en Frans werd vertaald en genomineerd werd voor De Gouden Strop. Anita woont met haar gezin in Leeuwarden. Op zondag 23 september komt Anita naar MFC Het Spectrum om een lezing te geven over Het huis vol.

Haar lezing gaat over hoe het was om op te groeien in zo’n groot gezin. Was het gezellig? Kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed en hoe werd de orde bewaakt? Maar vooral, hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens beïnvloed van Anita’s vader, moeder ooms en tantes?

De lezing vindt plaats in MFC Het Spectrum en begint op zondag 23 september om 15.00 uur. Het bestaat uit twee gedeelten. Eerst de boeklezing over Het huis vol en na de pauze gaat Anita dieper in over haar leven. Kaarten zijn aan de kassa van het MFC te verkrijgen en online via: https://www.mgtickets.nl/v/644