17e Muziek aan de Plas op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog - Zondagmiddag werd alweer voor de 17e maal Muziek aan de Plas op Schiermonnikoog gehouden. Op het volle en zonovergoten terras van de Berkenplas zorgden de muzikanten weer aan een geweldige muzikale middag.

Op het festival voor aankomend en gevestigd talent werden verschillende muzieksoorten met elkaar afgewisseld. Met optredens van bijvoorbeeld singer-songwriter Anke en het duo Auke & Ellen was de stemming reeds vroeg gezet. Vervolgens waren er optredens van Jeltje & Lieuwe, Sieberen en Sjoerd. De mannen zijn de muzikale kinderen van Klaske en Auke Ferwerda. Jeltje Klooster vormt met haar vriend Lieuwe de laatste jaren een vast onderdeel van Muziek aan de Plas. Jeltje beschikt over een gouden keelje en het zou velen niet verbazen, dat zij in de nabije toekomst op muzikale wijze zullen doorbreken.

Het duo Auke & Ellen (voorheen van de Sellina’s) brachten de stemming naar een nog hoger niveau oor hun Nederlandstalige liedjes. Evenals als het duo Klún en Knoffelhakke. Hun programma laat zich het beste omschrijven als typetjestheater en zang.

De Holdinga-Blues Compagnie uit Anjum stond ook hier weer garant voor een portie vette blues.

En verder was er het optreden van Sjoerd & Sieberein en het duo Timeless deed organisator Klaske Ferwerda met Klaas een duit in het zakje.

Al met al een prachtige middag. Een middag die mede tot stand kwam door medewerking van o.a. BidFood, Wagenborg Passagiersdiensten, Dream Project Studios, Drink- & Eethuis De Berkenplas.