Theo Betten (84) verzamelt pennen

Dokkum - Een mens heeft iets met verzamelen, bijna iedereen heeft wel eens verzameld. Theo Betten uit Dokkum is al meer dan 30 jaar verwoed verzamelaar van pennen, een heerlijke en goedkope hobby die zijn verzameling inmiddels op 6000 pennen heeft gebracht. Een pen is heel geschikt als klein relatiegeschenk en via kennissen vrienden en familie kreeg hij vele reclame pennen in zijn bezit.

En met verzamelen ben je nooit klaar, Theo is nog steeds blij met een mooi exemplaar, alhoewel hij minder actief is dan vroeger Zijn leeftijd (84) speelt daarin ook een rol, hij vraagt zich wel eens af wat er in de toekomst met zijn verzameling gaat gebeuren het spreekt jonge mensen in ieder geval niet meer aan.

Waarom pennen verzamelen? Volgens Theo Betten omdat het gewoon leuk is om te doen, een boeiende bezigheid, als er weer een pen aan zijn collectie wordt toegevoegd geeft dat een goed gevoel Met 6000 pennen is Theo een ‘kleine’ verzamelaar, er zijn mensen die soms wel meer dan 100.000 in bezit hebben Theo Betten beseft dat zijn verzameling geen grote waarde heeft, het gouden pennetje heeft hij nog niet gevonden, tot die tijd blijft de focus op ‘het plezier van verzamelen’.