Kind Centrum krijgt naam Wrâldwizer

Niawier - Scholen ‘By de Boarne’ en de ‘Foeke Sjoerdsskoalle gaan samen verder als Kind Centrum onder de naam Wrâldwizer. Vanaf het nieuwe schooljaar is het één bloeiende en boeiende school met één team en één directeur.

Vrijdag luidde directeur Lies Dijkstra van basisschool ‘By de Boarne’ uit Niawier voor de laatste keer de schoolbel en onthulde hiermee de naam van het nieuwe Kind Centrum: ‘Wrâldwizer’. Deze naam kwam tijdens de onthulling tevoorschijn uit de ballonnen die door de jeugd kapot werden geprikt. Trienke Holwerda uit Niawier bedacht de naam. ,, De Wrâldwizer staat voor uitdaging en avontuur, vrede en respect, warmte en openheid, plezier, zelfstandigheid en creativiteit; vaardigheden die een kind nodig heeft om de weg te vinden in onze wereld.” Er werden maar liefst 33 namen door ouders, kinderen en dorpsgenoten ingebracht. De jury bestond uit ouders, dorpsgenoten, leerkrachten en kinderen.

De opgerichte stuurgroep kon zich helemaal vinden in deze naam en deze omschrijving. ,,Het geeft een mooie inhoud aan dat wat wij de komende jaren willen realiseren”, aldus een lid van de stuurgroep. De beide scholen zijn trots op deze naam en het pakkende logo. Hiermee hopen ze herkenbaar te zijn en een stevige, vertrouwde plek te veroveren in de maatschappij en samen met ouders, dorpsgenoten en externe partners de naam inhoud geven. Op de ontstane fusieschool komen de kinderen van Nes, Oosternijkerk en Niawier.

Over een paar jaar hoopt de directie in de nieuwbouw te zitten, dit wordt dan het eigenlijke bedachte Kind Centrum. Dit centrum gaat ook deze nieuwe naam dragen. Tot die tijd blijven de huidige beide locaties open als basisschool en neemt directrice Michelle van der Sluis van de Foeke Sjoerdsskoalle de directietaken in Niawier over van Lies Dijkstra. Zij stopt met haar werkzaamheden per 1 augustus.

Na ruim 150 jaar verdwijnt de naam Foeke Sjoerdsskoalle uit Oosternijkerk en na 114 jaar de naam By de Boarne uit Niawier.

Foto’s Bote Sape Schoorstra