Veel vermaak op scoutingkermis De Granaet

dokkum - Zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur konden jong en oud zich vermaken op het terrein van Scouting De Granaet, tijdens de jaarlijkse scoutingkermis ter afsluiting van het seizoen. De zon scheen uitbundig en het was gezellig druk.

Er was weer van alles te beleven en te doen, zo kon men onder begeleiding leren boogschieten, tokkelen vanuit een hoge boom over het terrein, vlotvaren op de vijver, klimmen in netten en marshmallows roosteren boven het kampvuur. Er waren diverse behendigheidsspelletjes te doen, waarbij ook de ouders zich lieten uitdagen, en uiteraard mochten met deze warmte de waterpistolen niet ontbreken. Veel kinderen stonden geduldig in de rij te wachten om geschminkt te worden en er was gratis limonade voor iedereen.

De Dokkumer scoutinggroep, gevestigd tegenover het zwembad aan het Tolhuispark 1, is 31 mei 1986 opgericht en wekelijks beleven meer dan 200 kinderen uit onder andere de gemeentes Dongeradeel, Dantumadiel en Ferwerderadiel samen gezellige, stoere, leuke activiteiten en uitdagingen. Scouting De Granaet heeft vijf verschillende leeftijdsgroepen, zogenaamde speltakken, kinderen vanaf 5 jaar oud kunnen al meedoen en zo is er ook een speltak voor volwassenen tot en met 21 jaar. Het buitenleven en vooral het beleven van de natuur staat centraal bij de scouting. Meer informatie vindt u op www.scoutingdokkum.nl. Het volgende evenement, het Modderfeest Dokkum, staat na de zomervakantie gepland op woensdagmiddag 5 september.

Foto’s Marjan Reijenga