Twee Bonifatiusbeurzen voor studie in Fulda

DOKKUM - Om de vriendschapsbanden tussen de door Bonifatius verbonden partnersteden Dokkum en Fulda te versterken is dit jaar voor de negende maal de Bonifatiusbeurs uitgereikt.

Hiermee kan een oud-leerling van het Dockinga College in de zomer vier weken lang, samen met 70 studenten uit ongeveer 20 landen, studeren en actief ontspannen aan de Hessen International Summer Universities in Fulda. Ook krijgen de studenten een goed beeld van het heden en verleden van Duitsland door excursies naar onder meer Berlijn, Würzburg, München en Weimar/Buchenwald. Om haar band met Dokkum te onderstrepen wordt een deel van de beurs door de zomeruniversiteit Hessen gesponsord. Bovendien is ook dit jaar vanuit de Stadt Fulda geheel kosteloos een tweede beurs beschikbaar gesteld.

De organisatie van de Bonifatius Beurs is namens de gemeente Dongeradeel in handen van het Vriendschapscomité Dokkum-Crediton-Fulda en wordt ondersteund door het Dockinga College. Via het decanen netwerk van Dockinga (havo/vwo) zijn zo’n 400 leerlingen en oud-leerlingen per mail aangeschreven.

De keuze is dit jaar gevallen op Anna Vellinga uit Dokkum (Politicologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen) en Marrit Dijkstra uit Dokkum (Geneeskunde in het Engels aan de Rijksuniversiteit Groningen). In het schooljaar 2018-2019 zullen zij op Dockinga verslag doen van hun ervaringen in de Duitse Bonifatiusstad. Tijdens hun verblijf in Fulda zullen zij via de sociale media verslag leggen van hun ervaringen. Anna en Marrit vertrekken 6 juli naar Fulda.