Kard de Jongschool zesde van Nederland!

ZEIST - Ondanks dat de prestaties tegenvielen hebben de jongens en meiden van groep 5/6 van de Kardinaal de Jongschool uit Nes woensdag de dag van hun leven gehad. Als kampioenen van het noorden mochten ze meedoen aan de landelijke finales van het schoolvoetbal op de KNVB Campus in Zeist.

Door de voorronden in De Blesse en Jubbega te winnen hadden de Amelanders zich geplaatst voor de eindronde. Dat was nooit eerder gebeurd. Sterker, het schoolvoetbal is pas drie jaar geleden op Ameland opgestart. „Dit is ongekend. Dat wij hier als zo’n klein eilandje staan, een sprookje, kippenvel!” zegt Martine Kienstra. Zij is buurtsportcoach op Ameland met de focus op het onderwijs. Bovendien is zij vakleerkracht lichamelijke opvoeding aan de Kardinaal de Jongschool èn moeder van één van de speelsters.

‘Superpositivo’ Nathan Rutjes, voetballer bij Roda JC en ambassadeur pupillenvoetbal van de KNVB, reikte de prijzen uit en complimenteerde de jongens en meiden van de Kardinaal de Jongschool met hun prestatie. Ze waren toch maar mooi zesde van Nederland geworden!

Lees het uitgebreide verhaal in het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van 22 juni.

Foto’s Koos Molenaar