SVT opent jubileumweekend met volleybal toernooi

Ternaard - Donderdag werd er door de jubilerende Sport Vereniging Ternaard ( SVT) een

Mixvolleybaltoernooi georganiseerd op het Groene Hart van Ternaard, in totaal deden er 16 teams mee aan het toernooi met als winnaar ’T Skoar. Deze buurtvereniging won de finale van ‘de Kneusjes’ met 19-25. Zij kregen de felbegeerde wisselbeker en levensmiddelen pakketten van Spar Herder.

Bij aanvang heette voorzitter Gaston Waterval alle deelnemers welkom bij het mixvolleybaltoernooi, de 16 teams werden verdeelt over de vier velden en begonnen fanatieke te spelen, in de warme ondergaande zon. Na spannende voorrondes werden de eerste acht hoogstgeplaatste teams opgeroepen voor de 1/8 finale. Ook tijdens de 1/8 finales werden de punten opgeteld en mochten de hoogste vier door. Na een drink pauze, waarbij het gerstenat al rijkelijk vloeide, want bij een jubileumfeest hoort nu eenmaal een drankje’ aldus het publiek werd er begonnen aan de halve finales. De spanning en de rivaliteit namen zienderoog toe, bij een gelijk stand werd zelf nog verlengd o tot een ware winnaar van de partij te komen. En de verlening bood uitkomst, team de Kneusjes mocht het in de finale opnemen tegen ’T Skoar.

Finale

De finale werd gespeeld met 25 uit en minimaal 2 punten verschil over 1 set. Het spelen van 1 set werd bepaald op de stand van de zon, deze was namelijk al aardig achter de horizon verdwenen.

Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd, wat tot resultaat had een gelijk op gaande stand tot op een gegeven moment ’T Skoar zomaar drie punten achter elkaar maakte en de stand op drie punten verschil zette, dit werd door team de Kneusjes niet meer recht gezet en zo verloren zij de finale met 19-25. Zij kregen in het dankwoord van de voorzitter alle lof, dit jeugdig team is een aanwinst voor de sport en dorp, na de uitreiking van de levensmiddelen pakketten door Metsje Zijlstra kregen zij een groot applaus. De eerste prijs werd vervolgens uitgereikt aan team ’t Skoar, zij kregen naast de pakketten de wisselbeker die zij de komende tijd mogen bewaren.

Jubileumweekend

Het mixvolleybaltoernooi was de start van het jubileumweekend, er volgden nog spellencircuit voor de volleybaljeugd en uitvoering door de gymnastiek, hier kwamen de ouders en pake’s en beppe’s kijken naar de verrichten van de kinderen. De kinderdisco van zaterdagmiddag trok veel kinderen naar dorpshuis Tunawerth hier vermaakte DJ PC de jonge jeugd. Zaterdagavond was er voor leden en oud legen nog een gezellige feestavond met muziek van Chris, hier werden oude ‘sportieve’ herinneringen opgehaald, gelachten en gedanst. Met de klanken ‘We Are the Champions’ werd het jubileumweekend van SVT afgesloten, ‘Op naar de 50 jaar’ aldus de voorzitter.