Trekkers puffend en ronkend door Dokkum

Dokkum - Zaterdag was de doorkomst van trekker Alvestêdetocht in Dokkum, de 300 deelnemers maakten zaterdag de Noord lus van de tocht langs de Friese elf steden, vrijdag werd er in Engelum gestart en zaterdagmiddag hopen de 300 deelnemers daar ook weer te finishen.

Stichting Fryske Trekker Alvestêdetocht organiseert elk jaar een tocht langs de Friese elf steden met oude tractoren. Dit jaar werd de tocht gereden op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni 2018.

Eén tocht in twee dagen

De tocht werd in twee dagen gereden, met zowel de start als de finish in Engelum. Op de eerste dag, werd het zuidelijke deel van de route gereden, door de steden Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward. Zaterdag werd de tocht vanuit Engelum vervolgd door het noorden van Friesland, via Franeker, Harlingen, Dokkum en Leeuwarden.

Doorkomst- en pauzetijden

Door de lengte van de tocht, koelen van de trekker en bijvullen met brandstof voor zowel de tractor als de bestuurder waren er pauzeplaatsen in Hallum en Burdaard. In totaal werden de 300 deelnemers in acht groepen door Fryslân geleid. Er werd gestart met tussenpozen van een kwartier, dit om de overige weggebruikers zo weinig mogelijk te hinderen.

De bestuurders en publiek vonden het weer een waar schouwspel met op beide dagen goed weer.