Bunkermuseum Ameland zaterdag open

HOLLUM - Een dag per jaar, alle bunkers open langs de Nederlandse kust! Ameland doet natuurlijk ook mee! Naast bezichtiging bunkermuseum ook deelname unieke rondleiding!

De Bunkerdag beleeft in 2018 haar vijfde editie. Het achterliggende idee is dat één keer per jaar zoveel mogelijk bunkers open zijn voor het publiek. Bezoekers kunnen dan niet alleen kennis maken met dit unieke Duitse erfgoed, maar ook ervaren wat de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall voor de bewoners van destijds waren en hoe de linie het aanzien van onze kust ingrijpend heeft veranderd. Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn veel van deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar tijdens Bunkerdag op zaterdag 9 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag allemaal open!

Rondleiding

Unieke kans! Het onbemande bunkermuseum op Ameland is op 9 juni 2018 bemand! Bezoekers krijgen in en rondom de bunker een rondleiding aangeboden. Wil je altijd al meer weten over de bunkers op Ameland? Dan is dit je kans! Bunkers die anders gesloten blijven openen speciaal voor Bunkerdag hun deuren! Start rondleiding bij het bunkermuseum op de volgende tijden: 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur.

Bunkermuseum Ameland

Bunkermuseum Ameland is te vinden in de duinen, ten westen van de vuurtoren in Hollum. Het is een voormalige keukenbunker. In het eerste gedeelte staat een kunstwerk van Jes van der Bijl waarmee alle oorlogsslachtoffers worden herdacht. In het middelste deel zie je vondsten, voorstellingen en verhalen van Amelanders die de oorlog meemaakten. In de laatste ruimte wordt via een diorama beelden van de oorlog op het eiland in chronologische volgorde getoond. Zo krijg je als bezoeker direct een indruk van het verloop van de oorlog op Ameland.

Ticketverkoop VVV Ameland en op 9 juni bij het Bunkermuseum