Feestelijke afsluiting Dantumadielse Kinderjury

damwâld Op 4 en 5 juni bracht kinderboekenschrijfster Fiona Rempt een bezoek aan tien basisscholen in Dantumadiel. Met dit schrijversbezoek werd de Dantumadielse Kinderjury feestelijk afgesloten.

Elk jaar vindt de Dantumadielse Kinderjury plaats, een variant op de Nederlandse Kinderjury, waarbij kinderen van groep 7 en 8 op hun favoriete boek mogen stemmen. Met dit initiatief wil Stichting Wodant, in samenwerking met Bibliotheken Noord Fryslân, kinderen stimuleren te gaan lezen. De Dantumadielse Kinderjury werd dit jaar afgesloten met een schrijversbezoek van kinderboekenschrijfster Fiona Rempt. Zij vertelde over haar genomineerde boek ‘Junglekoorts’ en haar leven als schrijfster. De kinderen vuurden enthousiast hun vragen af op Rempt: “Moet je goed in taal zijn om schrijver te worden?”, “Hoe komt u aan ideeën voor de boeken?” Rempt geeft de zevende- en achtste-groepers mee vooral heel veel te lezen als ze schrijver willen worden.

Stichting Wodant is opgericht door meester Albert Woudstra. Hij was zijn hele leven lang onderwijzer in de gemeente Dantumadiel en vond lezen erg belangrijk voor de algemene ontwikkeling van kinderen. De ‘Master yn ‘e Wâlden’ overleed in 2013 op 83-jarige leeftijd. Stichting Wodant en Bibliotheken Noord Fryslân houden met leesbevorderende activiteiten het gedachtegoed van Woudstra levend.

Uitslag

1. Schaduw, Michael Morpurgo

2. De Middernacht Bende, David Walliams

3. Junglekoorts, Fiona Rempt

4. De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre, Marte Jongbloed