Fotoserie: opening Stadsbrouwerij Dokkum

dokkum De kleinste bierbrouwerij van Nederland opende zaterdagmiddag officieel haar deuren. Toeristen en inwoners aan de Diepswal 5 in Dokkum kunnen nu samen een Bonifatiusbiertje drinken.

De ruimtes zijn ingericht door vormgever Frank van Dijk. Oude elementen die in het pand zijn gevonden zijn in ere hersteld en weer terug te vinden in het interieur.Mensen kunnen hier onthaasten, door bier te proeven of koffie te drinken. Er is een winkel bij waar de verschillende Bonifatiusproducten worden verkocht, zoals het Bonifatiusbitter, -bier, de pepermuntjes en het Bierboek dat binnenkort verschijnt. Ook is dit het startpunt voor stadswandelingen.

Bijzonder is dat in het proeflokaal op de eerste verdieping leden van de Stichting Dockumer Biergilde experimenteel bier kunnen brouwen en proeven. Het is de bedoeling dat er in de kelder een museum komt waar de rijke biergeschiedenis van Dokkum weer tot leven komt. De laatste bierbrouwer in Dokkum sloot in 1876 haar deuren. In totaal heeft Dokkum maar liefst negentien brouwerijen gehad.

Voor de openingstijden van de Stadsbrouwerij, zie www.bonifatius754.nl

Foto’s Jan van Empel