Duitse pers bezoekt waddengebied

lauwersoog - Van zondag 3 juni tot en met dinsdag 5 juni zal een delegatie van Duitse journalisten het Friese waddengebied aandoen. Zij gaan hier onder leiding van Stichting Waddengroep en de Waddenvereniging de onlangs ontwikkelde Werelderfgoed Waddenzee pakketreis uitproberen.

De pakketreis doet ondermeer Harlingen, Paesens-Moddergat, Lauwersoog, de Waddenzee en Terschelling aan. De Duitse media doet een verkorte versie van deze reis.

Friederike Liebmann van Stichting Waddengroep ontvangt de groep journalisten in Paesens-Moddergat. Van hieruit gaan ze projecten van Sense of Place in kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 bekijken om uiteindelijk via Lauwersoog, Holwerd en daarna met een klipper naar Oosterend op Terschelling te zeilen.

In 2017 heeft Stichting Waddengroep samen met de ondernemers van Waddengouddorp Oosterend op Terschelling en de Duitse touroperator ‘Reisen mit Sinnen’ in Dortmund deze pakketreis samengesteld. De touroperator heeft de groepsvakantie inmiddels op de Duitse markt gezet. Vanzelfsprekend is de 7-daagse reis een stuk uitgebreider. In deze versie doen ze ondermeer ook een stadstour door Harlingen, een rondreis langs de gehele Friese waddenkust waarbij ze alle landschapskunst-plaatsen van Sense of Place bezoeken en een wandeltocht door Dark Sky Park en Natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling.