Hallo Admiraliteitsdagen-Maatjes!

dokkum - Vanaf nu mag ik, jullie eigen Adje, af en toe een stukje schrijven voor de Nieuwe Dockumer Courant over de Admiraliteitsdagen.

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 september barst het smûkste maritieme festival van Nederland weer los. In ons eigen stêdsje Dokkum. Daar mogen we best een beetje trots op zijn, vinden jullie ook niet? Traditiegetrouw zullen weer vele duizenden Dokkumers, inwoners van noordoost-Friesland en van ver daarbuiten genieten van alles wat de Admiraliteitsdagen te bieden hebben. Groot(s) denken in kleinschaligheid, sowieso een kenmerkende karaktereigenschap van onze unieke regio.

Voor de festivalgangers alvast een zeebonkenspreuk (want wy bin hjir ommers net fan súker): „Komt eerst de wind en dan de regen, daar kunnen de zeilen wel tegen. Komt eerst de regen en dan de wind, berg dan de zeilen gezwind.“ In landrottentaal: wees voorbereid op elke weersomstandigheid als je naar een festival gaat en laat je niet weerhouden door wat tegenwind.

De Admiraliteitsdagen worden ook dit jaar weer mooier opgetuigd dan de editie van 2017. Ons leger van vrijwilligers werkt achter de schermen al maandenlang keihard aan het programma. Een insider-tip: bezoek dit jaar vooral het foodfestival en de artiesten op De Markt. Je weet niet wat je meemaakt, ziet, proeft, ruikt en hoort!

Adje